HÍREK | Ez már Ausztria? A Várkert kávézó bemutatása

Bizony Ausztria közelsége nagyon érezhető már Mosonmagyaróváron, ami a vendéglátóhelyek kutyabarát hozzáállásán egyértelműen megmutatkozik. Számunkra egyértelmű volt, hogy a régióból több vendéglátóhely is jelentkezik az Év Kutyabarát Helye 2014 pályázatra, és nem is volt meglepetés a jelentkezők száma, illetve a mosonmagyaróvári Várkert Kávézó győzelme sem.

A vidéki kávézó kategóriában legtöbb szavazatot kapott hely a mosonmagyaróvári Várkert Kávézó lett. Molnár Tamás tulajdonost kérdeztük arról, hogy milyen is egy kutyabarát kávézó Mosonmagyaróváron?

Kutyabarát.hu: Mit jelent a "kutyabarát" jelző Nálatok? Miben nyilvánul ez meg a Várkert Kávézónál?

Molnár Tamás: A kutyabarátság nálunk ösztönösen jött, hiszen szinte az összes kollégánknak van kutyája. Nem tervezett, átgondolt koncepció volt, hanem csak így alakult. Mivel Mosonmagyaróvár nem túl nagy város, a hozzánk betérő kutyákat szinte név szerint ismerjük. Mivel van elegendő tér, akár több kutya is minden konfliktus nélkül nálunk töltheti az időt.

  

Kutyabarát.hu:  Láttok fejlődést Mosonmagyaróváron a felelős kutyatartás terén?

Molnár Tamás: A lakótelepeken azt tapasztalom, hogy természetessé kezd válni, hogy a kutyatartók rendet tartsanak kutyáik után - ami nagyon fontos higiéniás szempontból is. Az állatvédőknek is egyre erősebb a szava a mi környékünkön. Mi környezetünkben is vannak olyanok, akik szívükkel-lelkükkel támogatják a kutyás szervezeteket, gyűjtéseket szerveznek, maguk is mentik a bajba jutott kutyákat. Minden tisztelet az övék.

Kutyabarát.hu: Volt negatív tapasztalatotok, amiatt, hogy kutyabarát kávézó vagytok? Esetleg elkerülnek Titeket ezért más (nem kutyás) vendégek?

Molnár Tamás: Ilyen esetről nincs tudomásunk. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, van elég tér ahhoz, hogy a kutyások el tudnak különülni a nem kutyásoktól, ha szükség van rá.

  

Kutyabarát.hu: Mit tanácsolnál a kutyás vendégeknek, mire ügyeljenek, hogy viselkedjenek egy étteremben, kávézóban?

Molnár Tamás: Csak az a felelős kutyatartó vigye a kutyáját közösségbe, illetve vendéglátó helyre, melyet kellően szocializáltak.

 

Sziládi-Kovács Hajni

 

A Várkert Kávézó profiloldala

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Az Év Kutyabarát helye” pályázat azokat a vállalkozásokat szeretné megszólítani, akik felfigyeltek arra, hogy hazánkban is már egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt a vendéglátóhelyek szolgáltatásait igénybe venni, és szívesen is fogadják őket. A pályázat nyertesei büszkén hirdethetik üzletükben, illetve weboldalukon díjukat, melyet Magyarország legnagyobb kutyabarát közössége szavazott meg számukra. RÉSZLETEK

Kiemelt támogatók:


Partnereink:

A pályázat kiírója és szervezője: