HÍREK | Kutya jó hely az Őrségben - Abbázia Hotel

2014-ben a legtöbb szavazatot kapott szálloda az Abbázia Country Club Hotel lett, mely Nemesnépen, az Őrségben várja a vendégeit. Kovács Arankával, a szálloda vezetőjével beszélgettünk.

Kutyabarát.hu: Mit jelent a "kutyabarát" jelző Nálatok? Miben nyilvánul ez meg az Abbázia Country Club Hotelnél? 

Kovács Aranka: A történetünket talán azzal érdemes kezdenünk, hogy szállodánknál eleve adott minden, ami egy kutyával utazni vágyó számára ideálissá tesz egy szállást. Az Abbázia Country Club a nyüzsgő, stresszes nagyvárosoktól távol, az ország dél-nyugati szegletében, az Őrségben, a szlovén határ mellett bújik meg, ahogy szlogenünkben is nevezzük: egy rejtett kincs az Őrségben!

A vadregényes, természet közeli elhelyezkedés, a csend, nyugalom és a friss levegő ideális a nagy sétákra, túrákra vágyó gazdiknak és négylábú kedvenceiknek. Az említett adottságainkat kihasználva, és mint állatbarátok és kutyatartók úgy döntöttünk, szállodánkat megnyitjuk a kutyatartó utazók eddig sajnos méltatlanul elhanyagolt közössége felé, és kutyabarát szállásként üzemelünk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kutyás vendégeket külön is megszólítjuk speciális ajánlatainkkal, igyekszünk őket minden esetben úgy elszállásolni, hogy a lehető legkomfortosabban érezzék magukat nálunk (kőpadlós, földszint kertkapcsolatos apartmanokban, illetve földszinti stúdiószobákban). A szálloda szinte minden területe (közösségi terek, étterem, füvesített kert) látogatható a kutyusoknak is (természetesen a relax részlege érthető higiéniai okoknál fogva nem), semmilyen korlátozó megkülönböztetés nem vonatkozik rájuk. Ezen felül apró meglepetésekkel is kedveskedünk nekik, de azt, hogy mi is ez pontosan, nem árulhatjuk el, mert lelepleznénk azok előtt, akik még csak most fognak ellátogatni hozzánk.


Kovács Aranka, szálloda igazgató

Programjainkat, rendezvényeinket is úgy alakítjuk, tervezzük, hogy tekintettel legyünk az egyre növekvő számú kutyás vendégre. A közelgő szilveszter például nálunk szigorúan petárda - és tűzijátékmentes, és a mulatság hangereje is a kutyusok zajtűréséhez kell, hogy igazodjon. Azokra a kutyusokra is gondoltunk, akik otthon sincsenek hozzászokva, hogy a lakásban pihenjenek, részükre szalmával borított, fedett, zárt kültéri boxot is tudunk biztosítani. Ezen felül fel vagyunk szerelve mindennel, amire egy kutyás vendégnek váratlanul szüksége lehet, kérésre vendégeinknek kutyaplédet, kutyajátékokat, etetőtálat, a kirándulásokhoz itatókulacsot, illetve kullancscsipeszt tudunk adni. A tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a kis figyelmességek, plusz szolgáltatások és a kutyásokat érő kiemelt figyelem elégedettséget eredményez, kutyás vendégeink szinte mindegyike visszajáró vendégünk lett és jó hírünket viszi. Természetesen a versenyben elért eredményünk és az általuk adott sok-sok szavazat is ezt bizonyítja.

Kutyabarát.hu: Látsz-e fejlődést, javulást a felelős kutyatartás terén? 

Kovács Aranka: Általánosságban is az a tapasztalatom, hogy mindenképp látható a javulás az állattartás terén, valamint mi is próbálunk mindinkább tudatosan felkészülni a házi kedvenccel érkezők fogadására: szállodánk udvarán külön gyűjtő edényeket helyeztünk el az ürülék összegyűjtésére, amit a vendégek kivétel nélkül használnak is.

Külön öröm látni, hogy hozzák a kutyus megszokott ágyát, játékait, ahogy gyermekként babusgatják kedvenceiket.

Van olyan évről évre visszatérő kedves vendégünk, aki 4 ebbel érkezik hozzánk, ők például mind menhelyről kihozott kis tünemények, akik láthatóan nagyon hálásak a gazdi szeretetéért, és a kényeztető bánásmódért.

Kutyabarát.hu: Volt negatív tapasztalat, amiatt, hogy kutyabarát hely az Abbázia? Esetleg elkerülnek Titeket ezért más (nem kutyás) vendégek?

Kovács Aranka: Sajnos van ilyen is, szerencsére azonban nem általános. Előfordul reklamáció a sok kutyus miatt, de nem mondhatom, hogy emiatt sok vendéget veszítettünk volna.

Nyilván a „nem kutyás” társadalom, kevésbé tolerálja a hangoskodást vagy adott esetben félelmet is kelt bennük egy- egy kutya, vagy netalántán allergiásak a kutyaszőrre, de nagy általánosságban az az érzésünk, hogy a legtöbben elfogadóbbak, és ők is örömmel nézik a kutyusok önfeledt játékát, simogatják őket, feltölti őket is az a szeretet, ami belőlük árad.

Ha kezdetben nehezteltek is a kutyus miatt, később már megbarátkoznak velük, és együtt mosolyog „kutyás és nem kutyás” vendég is.

Kutyabarát.hu: Mi tanácsoltok a kutyás vendégeknek, mire ügyeljenek, hogy viselkedjenek egy szállodában? 

Kovács Aranka: Tulajdonképpen elmondható, hogy a hozzánk érkező kutyusok jól szocializáltak, a gazdik figyelmesek kevés kivételtől eltekintve.

Amire azonban felhívnám a figyelmet az az, hogy ugyanúgy, mint egy közösségben, figyeljünk egymásra, ahogy egy közösségben is tesszük. Nem jó, ha felügyelet nélkül hagyjuk „szőrös gyermekeinket”, hiszen egy számára új és idegen helyen van, nem lehet tudni, hogy kivel találkozik, hogy reagál. Előfordul, hogy a gazdi inkább a saját pihenésére figyel, mindeközben pedig a kutyus teljesen magára marad az új környezetben. Előfordul, hogy bezárva a szobába, amit kerülni kellene.

Póráz nélkül soha ne sétáljanak, - akármilyen engedelmes a kutyánk, - főleg a nyaralás elején, amíg meg nem szokja a kutyus a helyet és a környezetet, nem utolsó sorban a többi kutyust.

Sokat jelent kedvencünknek, ha visszük a megszokott plédet, ágyat, tálat és játékokat, ahogy a gyermekünkkel is tesszük. Természetesen, kérésre mi is tudunk adni a vendégeknek, de ami a kutya sajátja, azt nyilván jobban szereti, és még komfortosabbá tehetjük ezáltal a nyaralásukat.

 

Sziládi-Kovács Hajni

 

Abbázia Country Club*** Hotel profiloldala

 

 

(kutyabarát.hu)

Tegyél Te is a hazai felelős kutyatartás népszerűsítéséért! Támogatóként kiemelt szerepet vállalhatsz egy egyedülálló kezdeményezésben, egy olyan társadalmi ügyben, amely több, mint 3 millió embert érint Magyarországon, részese lehetsz egy összetartó közösségnek, ahol a kutyabarát filozófia központi szerepet játszik. RÉSZLETEK

Kiemelt támogatók:


Partnereink:

A pályázat kiírója és szervezője: